Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пастет»Стерилизиран пастет от патешки дробчета

Стерилизиран пастет от патешки дробчета

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Стерилизиран пастет от патешки дробчета
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
"Изискан деликатес, който спокойно може да приготвите и във вашата кухня"

Необходими Продукти

  • патешки дробчета - 2 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър
  • червен пипер
  • готварска сметана - 200мл
  • сол - 2 с.л.
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патешките дробчета и накиснете във вода със сода бикарбонат. Оставете така 5-10 минути. Измийте отново.

В подсолена вода (2 с.л. сол, 2 л вода) сварете дробовете, лука и чесъна. Преместете дробчетата в чиния, за да не са толкова горещи и да повредите кухненския си робот.

Разтопете маслото или го оставете извън хладилника до омекване.

Смелете до гладкост всички продукти. Ако роботът се затруднява да мели, добавете малко бульон.

Напълнете пастета в бурканчета и варете бурканите в тенджера, покрити с вода около час, докато се стерилизират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: