Агнешки бъбреци в шерден на фурна

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
481
313
217
1
12/02/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците и момиците се измиват, нарязват се на малки парчета и се задушават в половината от маслото. Прибавя се ситно нарязаният лук и се задушава 5-6 минути, след това - оризът, а след няколко минути - обелените и нарязани домати.

Сместа се залива с 1/2 чаена чаша бульон или гореща подсолена вода и се задушава, докато оризът поеме течността. Отнема се от огъня и се наръсва с черен пипер, магданоз и джоджен.

Шердените се измиват и се пълнят с приготвената плънка, завързват се и се пържат в останалата половина от маслото.

Изваждат се в тавичка, а в мазнината се запържват брашното и доматеното пюре. Запръжката се разрежда с малко бульон (или топла вода) и виното, кипва се, посолява се и се изсипва при шердените.

Ястието се пече в умерена фурна 20 минути. Преди поднасянето конците се отстраняват от шердените.

Разпределят се на порции, които се гарнират с пържени картофи и салата от пресни зеленчуци.

Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
23.00 лв.
Виж ››

Няма да излезете от кухнята, когато тиганът с каменно покритие попадне в нея. Готвенето на всякакви ястие е по-здравословно, лесно и вкусно. Дълбокият тиган има и термоизолираща дълга дръжка за още по-голям комфорт при употреба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар