Кюфтета от гъби по хасковски

Кюфтета от гъби по хасковски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг
  • хляб - средата на 1 суха филия
  • лук - 2 глави
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • галета - 2 к.ч.
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и сваряват. Нарязват се на дребно или се смилат в месомелачка с едра цедка.

Прибавят се накиснатият предварително в млякото и добре изцеден хляб, едното яйце, настърганият лук, солта, черният пипер и нарязаният на дребно копър.

Сместа се омесват добре и от нея се приготвят кюфтета.

Панират се последователно в брашното, разбитите 3 яйца и накрая - в галетата.

Изпържва се в силно сгорещеното олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: