Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Пухкава питка с плънка от яйца и сирене

Пухкава питка с плънка от яйца и сирене

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Пухкава питка с плънка от яйца и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Не гледайте, че така се е подула, не е дебела - от плънката е. Хапвайте и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мая - 1 пакетче 42 г
  • брашно - около 900 г
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • яйце - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря с 1 с.л. прясно мляко, захар 1 ч.л. и 1 с.л. брашно - оставя се да втаса.

В съд се прави кладенче с брашно, по средата се слагат разбитите яйца, киселото и прясното мляко, олиото, сол, маята.

Меси се тесто, като по време на месенето се блъска в плота 100 пъти /така става на конци/.

Остава се да втаса за 1 час на топло. Пак се премесва и се дели на две топки.

Всяка топка се разточва на правоъгълни кори и се реже на триъгълници.

Във всеки триъгълник се слага от плънката и се завива на кифла.

Така се редят в тава, застелена с домакинска хартия.

Оставя се да втаса за около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: