Начин на приготвяне
Затоплете млякото и активирайте маята със захарта и 2 с.л. брашно. Отделете единия жълтък за намазване, а останалите белтъци и жълтък разбийте с останалото прясно мляко, кисело мляко и олио.
Пресейте брашното и замесете средно меко тесто, което намажете с олио и оставете да втаса.
Тестото разделете на 5 части, като двете са малко по големи. Тях разточете на големи правоъгълни кори, всяка намажете със масло и навийте на руло. Готовите две рула дръпнете на страна и от останалите 2 части разточете също 2 кори, като са дълги колкото рулата.
Всяка нарежете по средата на тънки лентички и оплетете като едното се промушва под другото и така до края. Оплетените 2 кори прехвърлете върху рулата, ако отстрани имате повече често го изрежете.
Вземете сърцевидна форма за торта и покрийте с хартия за печене, сложете двете рула по края, а от останалото тесто изрежете сърце, поставете по средата и с ролер направете решетка, която поставете върху сърцето.
Оставете питката да втаса, след което намажете и сложете да се пече на 170 градуса за около 35 минути.