Домашно крема сирене от заквасена сметана

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
10
23
1
13/02/2018
"Ако и вие обичате крема сиренето поне колкото нас, вижте как да си го приготвите у дома "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 238
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заквасена сметана - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намокрям с топла вода чист тензух или кърпа. Слагам го в съд, така че да покрива стените на съда.

Сипвам заквасената сметана. Завързвам стегнато тензуха близо до сметаната.

Промушвам дървена лъжица през възела и слагам в дълбок съд да се цеди в хладилник за най-малко 12 часа.

Готовото крема сирене може да се овкуси с пресни подправки.

Когато ще го използвам за десерти, не подсолявам, но ако сте решили да го намажете на филийка, може да добавите сол.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар