Хек с гъби, картофки и сметанов сос

Хек с гъби, картофки и сметанов сос

ЦветаЦвета
Новак
25
63
489
21/11/2012
"Невероятно вкусно рибно ястие от хек, допълнен от картофи, гъби и сметанов сос"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 721
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хекът се нарязва на 4 парчета, овалва се в брашно и се изпържва. В маргарина се запържва брашното и се разрежда със сметаната.

В тава се сипва половината сос, отгоре се нарежда рибата, а върху нея нарязания на кръгчета лук, най отгоре се разстилат предварително задушените гъби.

Около рибата се подреждат нарязаните леко сварени картофи. Залива се с останалия сос, поръсва се с настърганото сирене и се запича.

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Nevena
Nevena
16.12.2020 21:48
В рецептата липсват подправки, лука успява само леко да омекне, липсва температура и време за печене, но иначе е вкусно. На мен ми харесва.
0
0