Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хек с гъби, картофки и сметанов сос

Хек с гъби, картофки и сметанов сос

ЦветаЦвета
Новак
2587
Хек с гъби, картофки и сметанов сос2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Невероятно вкусно рибно ястие от хек, допълнен от картофи, гъби и сметанов сос"

Необходими Продукти

  • хек - 1 брой, голям
  • лук - 3 глави
  • гъби - 100 грама от буркан
  • картофи - 3 броя
  • сирене - 50 грама пушено
  • маргарин - 2 супени лъжици
  • брашно - 1 супена лъжица
  • мазнина
  • За соса
  • маргарин - 2 супени лъжици
  • брашно - 1 супена лъжица
  • сметана - 2 чаени чаши за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хекът се нарязва на 4 парчета, овалва се в брашно и се изпържва. В маргарина се запържва брашното и се разрежда със сметаната.

В тава се сипва половината сос, отгоре се нарежда рибата, а върху нея нарязания на кръгчета лук, най отгоре се разстилат предварително задушените гъби.

Около рибата се подреждат нарязаните леко сварени картофи. Залива се с останалия сос, поръсва се с настърганото сирене и се запича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nevena
Nevena
В рецептата липсват подправки, лука успява само леко да омекне, липсва температура и време за печене, но иначе е вкусно. На мен ми харесва.
16.12.2020 21:48