Начин на приготвяне
Смесете в купа водата, виното, зехтина /кокосовото масло/, пулпа от морков /или настъргани моркови, но добре отцедени от сока/, солта и ригана.
Добавяйте по малко брашно и разбъркайте съставките добре, докато се получи тесто. Преместете го върху плота/кухненската маса и месете с ръце.
Оформете гладка топка. Притиснете с длан директно върху хартия за печене и разточете с точилка на дебелина около 3 мм.
С нож за пица или остър нож, нарежете на ленти около 1-1.5 см, повдигнете всяко една и раздалечете една от друга на 2-3 мм, за да не се слепнат.
По желание поръсете с малко сусам, мак или шарена сол. Тук имате свобода на избор.
Печете гризините в предварително загрята до 180 градуса за около 8-10 минути върху хартията за печене директно върху скарата на фурната.
Разбира се, може и в тава.
Печете до получаване на златисти хрупкави гризини. Проверявайте ги, за да не прегорят.