Начин на приготвяне
1. Смесете прясното мляко и водата.
2. Прибавете към тях мята и захарта. Оставете тази смес да шупне около 10 минути.
3. Изсипете сместа в купата на робота.
4. Прибавете олиото и белтъка. Разбъркват се за кратко.
5. Прибавете половината брашно и отново разбъркайте.
6. Прибавете солта.
7. Прибавете другата половина от брашното. Трябва да се получи мека нелепкава топка.
8. Покрийте дълбока купа със стреч фолио и леко намазнете със съвсем малко олио. Поставете тестото вътре и го загърнете с висящите краища на фолиото. Оставете купата на топло, докато тестото удвои обема си - за около час.
9. Разделете втасалото тесто на 12 парчета. Всяко парченце направете на фитил с дължина около 30 см. Сгънете на две, усучете и завийте.
10. Поставете хлебчетата на разстояние едно от друго в тавата на фурната, като преди това сте я покрили с готварска хартия. Оставете ги на топло да втасат.
11. Намажете ги с разбития жълтък и водата. Ако трябва, разделете хлебчетата в две тави. Пекат се на 180 градуса в предварително загрята на фурна. За 14 минути са готови. Наблюдавайте ги и не ги препичайте. Когато придобият апетитен вид, са готови.