Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се прави кладенче. Вътре се слага разтопената мас, олиото и киселото мляко, в което преди това сте угасили содата бикарбонат. Замесва се меко тесто, което се оставя за 15-ина минути да почине, но може и да не го чакате.
Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на не много дебела кора и с водна чаша се режат кръгове. Изрезките се събират, разточват отново и изполват.
В центъра на всеки кръг се слага по малко от плънката, приготвена от сиренето и 2 бр. белтък.
Кифлите се слепват, нареждат в тава, застлана с хартия за печене и се намазва с останалите жълтъци, разбити с малко олио.
Най-вкусните момини устни се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути. Да ви е вкусно!
Източник: Оля Колаклийска от Кулинарна мрежа
Коментари
Виждам, че има добавена снимка ,не от автора, а от друг човек, която не отговаря според мен, защото кифличките или "момините устни" нито имат указаната форма на такива, нито тестото е с цвета, който се получава при типичното содено тесто- леко тъмен. Това просто го казвам, защото го забелязах :)