Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Най-вкусните момини устни

Най-вкусните момини устни

Най-вкусните момини устни
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Онова чувство, когато за първи път опиташ момините устни, е неописуемо"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мас - 1 ч.ч. разтопена
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пак. (10 г)
  • яйца - 2 бр.
  • за плънката
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прави кладенче. Вътре се слага разтопената мас, олиото и киселото мляко, в което преди това сте угасили содата бикарбонат. Замесва се меко тесто, което се оставя за 15-ина минути да почине, но може и да не го чакате.

Тестото се разточва върху набрашнена повърхност на не много дебела кора и с водна чаша се режат кръгове. Изрезките се събират, разточват отново и изполват.

В центъра на всеки кръг се слага по малко от плънката, приготвена от сиренето и 2 бр. белтък.

Кифлите се слепват, нареждат в тава, застлана с хартия за печене и се намазва с останалите жълтъци, разбити с малко олио.

Най-вкусните момини устни се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути. Да ви е вкусно!

Източник: Оля Колаклийска от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Чудесни, вкусни, хрупкави и в същото време нежни! Страхотна закуска си спретнахме с тях, за което благодаря на автора на рецептата.
Виждам, че има добавена снимка ,не от автора, а от друг човек, която не отговаря според мен, защото кифличките или "момините устни" нито имат указаната форма на такива, нито тестото е с цвета, който се получава при типичното содено тесто- леко тъмен. Това просто го казвам, защото го забелязах :)
19.02.2018 15:26
3
5