Агнешко със зелен лук и пресни картофки

МагиМагиНовак
22/05/2009
"Няма нищо по-хубаво от крехкото агнешко и топящите се в устата картофки попили от соса на месото!"
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 847
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се почиства и измива добре, осолява се леко. С ножа се правят разрези и се приготвят порционни парчета. От червения пипер, брашното, чубрицата и водата приготвяме марината, в която потапяме парчетата агнешко месо и ги подреждаме в тава.

Заливаме с виното и останалата марината. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем около 2 часа на 200 градуса.

Пролетните картофки измиваме хубаво с вода, по-големите нарязваме и прибавяме в тавата с месото. Печем без фолио.

Нарязваме пресния лук и магданоза и прибавяме в тавата при месото, всичко се разбърква добре. Запича се за около минутка две и сервираме.

Рейтинг

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар