Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко с пресни картофки

Агнешко с пресни картофки

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Агнешко с пресни картофки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Нищо не подчертава вкуса на пресните картофки така, както печеното агнешко месо"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 кг.
  • картофи - 1 кг, пресни, малки
  • моркови - 4 - 5 броя
  • сол
  • черен пипер - млян
  • червен пипер
  • девесил - 2 - 3 клонки
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на порции, поръсва се със сол, черен и червен пипер.

Поставя се в пръстен гювеч, намаслен предварително, и се наливат две чаши топла вода. Пече се час и половина на 200 С.

Картофите се остъргват и изплакват, морковите се нарязват на едро. Посоляват се леко и се добавят в гювеча.

Слагат се и клончетата девесил и се наливат още две чаши гореща вода. Поръсва се с олио и се пече още около 30-40 минути.

От продуктите се излизат 5-6 порции агнешко с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: