Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Гевречета Сърца (Cuoricini morbidi)

Гевречета Сърца (Cuoricini morbidi)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Гевречета Сърца (Cuoricini morbidi)
Снимка: marcheva14
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Сърцето ни е ваше, но тези гевречета сърца няма да делим с никого"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г, бяло
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 120 мл, топло
  • мая - 10 г, прясна
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л. разделени
  • розмарин - свеж за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Пресява се брашното. Добавя се солта, яйцето и 1 ч.л. зехтин. Маята и захарта се разтварят в топлото прясно мляко е и се оставят да шупне. Прибавят се към брашното. Замесва се тесто, оформя се на топка и се намазва с 1 ч.л. зехтин. Покрива се и се оставя да втаса.

Върху леко набрашнен плот се разточва втасалото тесто, около 3-4 мм. Изрязват се фигури, различни по-големина, с форма на сърце. Едните от гевречетата се срязват и се подпъхват в друго цяло геврече, за да се оформят като двойка сърца.

Подреждат се в тавата за печене, намазват се със зехтин, посипват се с накълцан розмарин. Оставят се да втасат за около 20 мин. Остатъкът от тестото се оформя на малки сърца.

Пекат се на 170 градуса до хубав загар.

Гевречета Сърца (Cuoricini morbidi) са готови.

Източник: Кулинарен блог С нож и виличка в ръка - Ивана Кръстева-Pieroni

Забележка: Малки чудесни хлебчета, подходящи и към супа или към основно ястие.

В момента не разполагах със свеж розмарин и са посипани със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: