Начин на приготвяне
Пресейте брашното и към него прибавете мекото масло, леко разбитите яйца с щипка сол и захарта с ванилията.
Замесете гладко и меко маслено тесто. Ръсвайте по малко брашно, ако ви лепне прекалено.
Оформете на топка, завийте я в стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час. Стегнатото тесто разточете на набрашнен плот. Разточената кора трябва да бъде с дебелина около 5 мм.
С формички изрежете сърца и поставяйте в тавичка върху хартия за печене. Печете в загрята на 185 градуса фурна 15-18 минути или до леко зачервяване.
Готовите маслени бисквитки оставете да се охладят, а през това време разтопете на водна баня белият шоколад. Смесете го с няколко капки червена боя до постигане на наситен хубав цвят.
С клечка за зъби топвайте в разтопения шоколад и изрисувайте сърцата първо по ръбовете, после направете линии, изобразяващи графика на сърдечен ритъм.
Ако шоколадът се втвърдява, отново го загрявайте леко, за да се втечни, може да капнете в него няколко капки сладкарска течна сметана, за да се разреди лекичко.
Оставете шоколада да се втвърди и изненадайте с бисквитките любимия човек!
Да ви е сладко!
Коментари