Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака във форма на сърце

Мусака във форма на сърце

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Мусака във форма на сърце
Снимка: Дони Ники
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ето че романтиката е навсякъде около нас, дори в чинията с мусака"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 50 мл
  • кайма - 700 г
  • картофи - 1 кг
  • доматен сок - 250 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз - 1 /2 връзка
  • За застройката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се задушат лукът и чесънът с олиото, прибавят се обелените, нарязани на кубчета и добре измити от скорбялата картофи.

Добавя се предварително размитата с хладка вода кайма, за да се запържи по-лесно, сипва се малко топла вода, оставя се за 5-6 минути да покъкри на котлона, докато каймата си смени цвета и побелее, добавят се подправките и доматеният сок.

Оставя се още 5 минути на котлона, след което се пресипва в тава с диаметър 28 см, поръсва се с магданоз и се пече за 20 минути на 180 °C в загрята фурната.

От яйцата и киселото мляко се прави заливката за мусаката, която се изсипва върху традиционната мусака и се връща във фурната до получаване на приятен загар.

По желание се сервира с кисело мляко.

Бон Апети с тази мусака във форма на сърце!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: