Пилешко филе с извара

Пилешко филе с извара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Свежо, диетично и толкова вкусно - три основателни причини да го опитате още днес"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 - 600 г
  • чесън на прах
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • извара - 200 г
  • магданоз
  • куркума - щипка
  • заквасена сметана - 3 - 4 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • пикантина - за пиле
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе разрязваме на две и изтъняваме, ако е необходимо.

Подправете ги добре със сол и черен пипер.

В съд нарязваме магданоза на ситно и настъргваме кашкавала на ситното на рендето.

Смесваме изварата със заквасената сметана, магданоза, кашкавала, куркумата и чесън на прах.

Получената смес разпределяме върху пилешките филета, и увиваме на рула, като ги закопчаваме с помощта на клечки за зъби.

Поставяме ги дълбока тава, където изсипваме вода - толкова, колкото да покрие рулата наполовина.

Поръсваме с пикантина за пиле и малко олио и печете във фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: