Начин на приготвяне
Както винаги, внимателно измиваме ръцете си, преди да започнем да приготвяме храната си!
Разрежете пилешките гърди по средата като джоб, леко притиснете с ръце, да се сплескат.
Сотирайте в зехтина гъбите и лука в продължение на пет минути в чугунен тиган на средно силен огън.
Добавете смес от извара и сотираните габи и лук в центъра на начуканите пилешки гърди и запечатайте в намасления тиган.
След това и разнесете върху тях сместа от кисело мляко и меласа - 1 ч.ч. общо смес от кисело мляко и меласа за горната част на гърдите.
Печете пилешките руладини половин час във фурната, която предварително сте загряли на 200 градуса.
Когато вашето пилешко вретено е готово, можете да го поднесете със сварени броколи или богато подправена салата.
Добър апетит с това пилешко вретено с извара и гъби!
Коментари