Козунакът с много яйца

21/02/2018
Приготвяне150 мин.
Готвене120 мин.
Общо270 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Както всички козунаци и тук брашното се пресява 3 пъти, прави се закваска от маята, малк брашно и мляко и се оставя да втаса.

След това се прави кладенче в брашното и там се изсипва закваската, солта, яйцата, захарта, останалото мляко, ванилията, лимонова кора от 3 лимона и се измесва тестото, като ръцете се топят в разтопеното масло.

Меси се тестото, като не се бие силно, а нежно се измества, като се разтегля встрани. Меси се, докато се използва всичкото масло, а тестото се отделя от съда.

Слага се в голям съд, покрит с покривка и поръсен с брашно. Покрива се с чиста хартия, завива се с топла покривка и се оставя на топло да втаса.

Щом втаса, се обработва по различни начини и се слага във форми, намазани с масло. Намазват се с яйце, поръсват се със захар и се набождат с орехи. Пекат се в умерена фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар