Начин на приготвяне
Както всички козунаци и тук брашното се пресява 3 пъти, прави се закваска от маята, малк брашно и мляко и се оставя да втаса.
След това се прави кладенче в брашното и там се изсипва закваската, солта, яйцата, захарта, останалото мляко, ванилията, лимонова кора от 3 лимона и се измесва тестото, като ръцете се топят в разтопеното масло.
Меси се тестото, като не се бие силно, а нежно се измества, като се разтегля встрани. Меси се, докато се използва всичкото масло, а тестото се отделя от съда.
Слага се в голям съд, покрит с покривка и поръсен с брашно. Покрива се с чиста хартия, завива се с топла покривка и се оставя на топло да втаса.
Щом втаса, се обработва по различни начини и се слага във форми, намазани с масло. Намазват се с яйце, поръсват се със захар и се набождат с орехи. Пекат се в умерена фурна на 180 градуса.