Начин на приготвяне
Картофите се обелват, нарязват на едри парчета и се слагат в подсолена вода да се сварят. След като са готови, изхвърляме водата и докато са още горещи, слагаме една супена лъжица масло и разбъркваме да се разтопи.
Пушеното пилешко филе режем на кубчета.
Гъбите се режат на ивички, празът - на кръгчета. В тиган с малко олио ги запържваме до готовност.
В дълбока тава слагаме картофите, филето, царевицата, гъбите и праза.
Магданоза режем на ситно и го добавяме. Поръсваме със сол и чубрица на вкус. Разбъркваме добре.
Изсипваме готварската сметана и отново разбъркваме.
Заливаме с разбитите яйца и сирене.
Слагаме запеканката да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 40 минути.