Начин на приготвяне
Нарязваме телешкото на по-големи парчета. Запечатваме от всички страни в сгорещеното олио.
Вадим месото и поставяме нарязания лук заедно с моркова, нарязан на колелца.
Оставяме да се задушат зеленчуците за 2-3 минути и добавяме червения пипер.
Всичко това поставяме в гювеча, наливаме гореща вода и прибавяме скилидките чесън.
Поставяме гювеча във фурната и оставяме, докато месото е почти готово.
Вадим и добавяме граха и картофите, които предварително сме обелили и нарязали на по-големи кубчета.
Връщаме във фурната за около 15-25 минути.
Разтваряме брашното с малко студена вода и добавяме към къкрещото телешко с грах и картофи.
Оставяме така още малко и премахваме.
Сервираме в чинии поръсено с пресен магданоз.
Телешкото с грах, картофи и моркови в гювеч е готово.