Начин на приготвяне
Измивате и изчиствате пилето.
Нарязвате гъбите на едро и връзката лук. Запържвате ги, докато омекнат в половината масло. След това добавяте и ориза с малко вода.
Приготвяте пилето, предварително го посолявате цялото, слагате и по ваш вкус черния и червения пипер.
Започвате да го пълните с готовата смес (ориз, гъби, магданоз, сол). Оставете място, за да може оризът да набъбне и да стане хубав.
Зашиваме пилето, за да не излезе плънката. Като гарнитура към пилето в същата тавичка слагам и картофи около килограм.
Ако обичате, може да сложите и моркови, и броколи. Завивам плътно тавичката във фолио и пека около три часа на 250 градуса.
Няколко пъти отварям фолиото и мажа пилето със остатъка от маслото.
Накрая го запичам без фолио.
Става златисто и ароматно.