Начин на приготвяне
В малка купа разбъркайте заедно лимоновия сок, горчицата, 1 чаена лъжица сол и 1/2 чаена лъжичка пипер. При разбъркване бавно добавете зехтина, докато се смесят добре. Оставете маринатата настрани.
Поставете алуминиево фолио на дъното на тава и върху него наредете пилешките бутчета, посолете обилно със сол и черен пипер от двете страни.
Изсипете половината от марината върху бутчетата, запазвайки другата половина, която да използвате по-късно.
Прибираме тавичката в хладилника и оставяме да се мариноват бутчетата най-малко 2 часа.
Загрейте фурната до 200-250 градуса. Печете бутчетата 35-40 минути или докато се сготви.
Извадете ги от фурната и излейте останалата марината над горната част на пилето.
Покрийте ястието с алуминиево фолио и оставете да остане за 10 минути.
Резултатът е крехки и сочни пилешки бутчета.
Коментари