Козуначен пудинг

Козуначен пудинг1 / 2
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • козунак - 1/2 бр.
  • ябълки - 500 г
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • масло - 50 г
  • галета - 3 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козунакът и обелените и почистените от семената ябълки се нарязват на тънки филийки, които се подреждат на пластове в намазана с масло и поръсена с галета форма, като помежду им се ръси по малко от канелата. Горният пласт трябва да бъде от козунак.

Заливат се със смес от разбитите със захарта яйца, млякото и лимоновата кора.

Напръскват се със запържената в останалото масло галета и се пекат при умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: