Кюфтенца в доматен сос, поръсени с кашкавал

17/02/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф880498208
"Тайната на вкусните кюфтенца е да ги ръсите не само с магданоз, но и с кашкавал - запомнихте ли?"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо621
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • за кюфтенцата
  • кайма - 500 г
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - ако е необходимо
  • олио - 50 мл за пържене
  • за соса
  • доматен сок - 1 литър
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • захар - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - ако е необходимо
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кюфтетата нарежете лука на ситно. В купа поставете каймата, яйцето, лука, галетата и черния пипер, замесете много добре каймата и оформете по-малки кюфтета.

В тава нагрейте олиото и запържете кюфтетата от всички страни до красив кафяв загар и извадете кюфтетата от олиото.

В същото олио запържете ситно нарязаните лук и чесън до омекване, налейте виното и оставете да поври, докато намалее наполовина. Добавете доматения сок и варите за около 15 минути до леко сгъстяване.

Поръсете соса с подправките и разбъркайте, отстранете ястието от котлона.

Прибавете кюфтенцата в соса и разбъркайте. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност на кюфтенцата между 10 и 15 минути.

Извадете тавата и поръсете ястието с настъргания кашкавал. Върнете тавата в фурната и печете само до разтопяването на кашкавала.

Източник: Щъркелово гнездо на Илиана Николова
Благодаря ти, Иле :)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар