Начин на приготвяне
Разбърквате яйцето с водата и добавете брашното /тук е малко спорен въпросът - трябва да е 300 г по рецепта, но това е невъзможно за едно яйце, та при мен отиде ~120-150 г брашно)/. Тестото трябва да е меко и нелепящо.
Завийте го в стреч фолио и оставете за 20-30 мин да си почине.
Готовото тесто разделете на две, за да ви е по-лесно да точите (ако сте опитен и знаете, ще може да се справите с една топка и няма нужда да разделяте тестото). Разточете тънък лист.
Сложете натрошено сирене в права линия. Загънете и притеснете краищата, за да се залепи. Изрежете с къдрав нож там, където сте притиснали. С пръста направете вдлъбнатини по цялата ивица и маркирайте всяка тачка. Изрежете със същия нож по притиснатите места.
Така процедирайте до свършване на листа тесто. Наредете ги върху набрашнена повърхност и ги оставете, докато направите соса.
В тенджера загрейте малко олио и запържете пипера. Добавете брашното и изчакайте няколко минути (внимавайте да не загори пиперът). Разредете с вода и посолете. Сосът трябва да е като за фрикасе. Пуснете тачките една по една, като внимавате да не се слепят, и изчакайте да се сварят (някой хора по време на варене слагат връзка копър за аромат).
Натрошете филията хляб на много фини трохи и ги изпържете хубаво в 1 с.л. олио.
В чиния сложете тачките, поръсете с трохите хляб, а отгоре копър.