Начин на приготвяне
Изчистването агне се измива, посолява се отвън и отвътре и се обтрива с черен пипер.
Дреболиите, почистени, се сваряват в подсолена вода и се нарязват на кубчета. Добавят се чушките и мащерката, леко запечени и натрошени.
Нарязаният и леко намачкан лук със сол се смесва с полусварения ориз и се подправя с черния и червения пипер. Посолява се и се разбърква добре.
С приготвената смес се пълни агнето, зашива се. Отвътре се намазва с масло, малко червен пипер и сол и се поставя в тава върху кръстосани лозови пръчки.
Наливат се 2 ч.ч. топла вода. Агнето се завива с фолио и се пече на умерен огън до готовност.
Накрая фолиото се маха и агнето се допича от двете страни.