Содена питка от сладка царевица с мащерка

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
929
3
18/02/2018
"Вкус, който не може да се опише, трябва непременно да се опита "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо530
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладката царевица, ако е замразена, се размразява, ако е от консерва, се отцежда и се слага в блендер. Добавят се киселото мляко, содата за хляб, оцета, яйцето, морската сол, лъжица и половина олио (1/2 лъж. оставям за подмазване на тавата), овесените ядки, лененото семе и мащерката. Всичко се блендира.

Трябва да се получи рядка смес, по-гъста от палачинковата и по-рядка от кексовата.

Ако разполагате с тава с незалепващо покритие, намазнете леко с олио, ръснете малко брашно от лимец и изсипете сместа. Заравнете отгоре.

В случай че не разполагате с подобна тава, използвайте хартия за печене.

Сложете тавата в предварително загрята на 200 градуса температура, горен и долен реотан. 10 минути след това намалете на 150 градуса на вентилатор. След 10-12 мин. проверете за готовност.

Питката е тъничка - около 1.5 см, и може да послужи за направа на диетични сандвичи, канапе за хапки и т.н.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар