Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Спаначена баница с рикота

Спаначена баница с рикота

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Спаначена баница с рикота
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Направо ще я сънувате тази свежа спаначена баница с рикота"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • спанак - 600
  • рикота - 250 г
  • лук - 1 глава, наситнена
  • чесън - 2 скилидки, наситнени
  • зехтин - 2 с.л.
  • краве масло - 40 разтопено
  • кисело мляко - 160 г нискомаслено
  • копър - 2 с.л. пресен, нарязан
  • лимони - 1 бр. кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера изсипете спанака и го сварете за 5 минути до омекване. След като е готов, измийте със студена вода, после отцедете. Нарежете на ситно като почистите от дръжките.

Включете фурната на 200 градуса, ако е с вентилатор - на 180 градуса.

В дълбок тиган сипете мазнина и запържете лука за около 8 минути или до омекване. Сипете чесъна и оставете за минута да пусне аромата си.

В дълбока купа сипете копъра, млякото, яйцата, рикотата, кората от лимон, настъргана и подправки по желание каквито искате да има в спаначената баница. Аз сложих мента и босилек.

Пригответе си кръгла тава, намазнете я с масло, сложете 1 кора, сипете още малко масло. Сипете от сместа със спанака и редувайте с кори до изчерпване.

Обикновено се получават пет слоя от чудесната баница.

Изпечете баницата с рикота за 45 минути до златист загар.

След като изстине, може да сервирате спаначената баница с рикота!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: