Начин на приготвяне
В тенджера изсипете спанака и го сварете за 5 минути до омекване. След като е готов, измийте със студена вода, после отцедете. Нарежете на ситно като почистите от дръжките.
Включете фурната на 200 градуса, ако е с вентилатор - на 180 градуса.
В дълбок тиган сипете мазнина и запържете лука за около 8 минути или до омекване. Сипете чесъна и оставете за минута да пусне аромата си.
В дълбока купа сипете копъра, млякото, яйцата, рикотата, кората от лимон, настъргана и подправки по желание каквито искате да има в спаначената баница. Аз сложих мента и босилек.
Пригответе си кръгла тава, намазнете я с масло, сложете 1 кора, сипете още малко масло. Сипете от сместа със спанака и редувайте с кори до изчерпване.
Обикновено се получават пет слоя от чудесната баница.
Изпечете баницата с рикота за 45 минути до златист загар.
След като изстине, може да сервирате спаначената баница с рикота!