Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко с лозови листа в глинен съд

Агнешко с лозови листа в глинен съд

Агнешко с лозови листа в глинен съд1 / 2
20/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зелен лук - 3 връзки
  • гъби - 500 г
  • масло - 125 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука, магданоза, джоджен нарязваме на ситно и ги смесваме с нарязаните на хапки агнешко месо.

Гъбите нарязваме на тънки плоумесеци и ги прибавяме към месото, разтопеното масло, слагаме при сместа, посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус.

Застиламе дъното на глинен съд с лозови листа, които предварително сме кипнали във вряща вода.

Сипваме агнешката смес и я покриваме с лозови листа и добавяме 2 ч.ч. вода.

Похлупваме съда с капак и печем 1 час и 30 мин в умерена фурна до омекване на месото.

Махаме капака и допичаме ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: