Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Чилийски тиквени палачинки

Чилийски тиквени палачинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Чилийски тиквени палачинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20 бр.
"Поднесете тиквените палачинки топли с мед или друга гарнитура по желание"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г сварена
  • олио - 4 с.л. меко масло
  • брашно - около 500 г
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това са традиционни за Чили тиквени палачинки Сопайпильос. Сварената тиква се пасира на пюре. В пресятото брашно се добавят тиквата и олиото. Постепенно се замесва гладко твърдо тесто. Покрийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилника за 15 мин.

Върху набрашнен кухненски плот се разточва тестото на кора с дебелина около 1 см. От него с чаша се изрязват кръгчета. Всяко кръгче леко се набожда с вилица.

Чилийски тиквени палачинки Сопайпильос (sopaipillas) се пържат до златисто в нагорещена мазнина. Поднесете тиквените палачинки топли с мед или др. гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
42
32
21
10
Дай твоята оценка: