Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки стек с гарнитура по испански

Телешки стек с гарнитура по испански

Телешки стек с гарнитура по испански5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Истинска кулинарна корида - опитайте нашия телешки стек по испански"

Необходими Продукти

  • телешки стек - 400 г
  • печурки - 300 г
  • маслини - 25 бр. черни
  • доматено пюре - 60 мл
  • доматен сок - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 2 листенца
  • червено вино - 200 мл (Мерло)
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте телешкия стек във виното с дафиновия лист и нарязания на едро чесън.

Оставете да се маринова месото за около час, след което сипете зехтин в тиган и изпържете до получаване на златист загар.

Нарежете гъбите на ивички, лука на дребно и отстранете костилките на маслините. В същата мазнина в която сте пържили стековете добавете лук и гъбите, леко запържете след което прибавете доматения сок с пюрето и маслините.

Когато изври и се сгъсти сосът изключете и овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте ястието топло с клонка магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: