Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с картофи, шпек и кашкавал

Омлет с картофи, шпек и кашкавал

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Омлет с картофи, шпек и кашкавал
Снимка: Христилияна Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Омлет, ама юнашки"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. малки
  • яйца - 3 бр.
  • шпек - 100 г
  • маслини - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • босилек
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се режат на кръгчета. Не трябва да са много тънки.

След това тиган се помазва с малко олио и се редят картофите. Редят се плътно, да покрият дъното на тигана. Когато са готови от едната страна се обръщат и от другата страна.

В купа се разбиват яйцата и се подправят със сол на вкус. След като картофите са готови се изливат разбитите яйца.

През това време се реже шпекът и маслините. Кашкавалът се настъргва.

Когато и яйцата са готови се поръсва леко отгоре с босилек и черен пипер. След това се редят отгоре шпекът и маслините. Поръсва се с настъргания кашкавал и се оставя да се разтопи.

Когато кашкавалът се разтопи, омлетът се сваля от котлона.

Омлетът с картофи, шпек и кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Радвам се, че вие харесало!
14.03.2018 08:13
1
Цветелина Стойкова
Цветелина Стойкова
Страхотен за закуска! Браво!
14.03.2018 07:11