Начин на приготвяне
Обелете, измийте и нарежете картофите на еднакви кубчета.
В тенджера сложете вода и ги сварете за 5-7 минути (трябва да станат леко меки, но не много, за да не се разкашкат). Извадете ги, изцедете от водата и изчакайте леко да изстинат.
Сложете в тиган олио и ги изпържете (ако имате фритюрник може и в него), хубаво от всички страни. Извадете върху кухненска хартия.
Подредете пържените картофи в чиния и сервирайте с лют кетчуп и чеснова майонеза.
В купата на пасатора сложете олиото, капките лимон, яйцето, чесъна, нарязан на дребно, и солта. Сложете пасатора на дъното и пуснете на средна степен.
Издърпайте бавно нагоре, а когато всичко се смеси започнете да местите пасатора нагоре-надолу, докато майонезата се сгъсти.
Затворете с капака и приберете в хладилника за няколко часа да стегне.
Пържените картофи Бравас с чеснова майонеза (Patatas Bravas) са готови.
Коментари