Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с плодове от компот

Пай с плодове от компот

Пай с плодове от компот
Снимка: Потребител#180134
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Сега разбирате ли защо толкова старателно слагаме компоти всяко лято"

Необходими Продукти

  • компот - 1 буркан от праскови или кайсии
  • конфитюр - 1/2 бурканче от праскови или кайсии
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • орехи - 1 к. ч. счукани
  • лимонова кора - настъргана
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилова захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с 2/3 от захарта и към тях се прибавя олиото, киселото мляко, лимоновата кора, ванилията и орехите. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и също се добавя към сместа.

Всичко това се изсипва в тортена форма с падащо дъно, застлана с хартия за печене и леко намазана с олио и се пече в предварително загрята на 180 фурна около 35-40 минути до зачервяване. При проверка с клечка блатът трябва да е изпечен.

Докато е още топъл, изваждаме сладкиша от фурната и го сиропираме с малко от сиропа на компота.

Върху готовия блат се нареждат парчета от праскови или кайсии и между тях се слага от конфитюра.

Белтъците заедно с останалата част от захарта се разбиват на сняг и с тях се намазва обилно сладкиша отгоре. Слага се отново, но само за 10 минути, докато белтъците не образуват лека коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: