Яйца Фламенко

24/02/2018
"Огнен вкус и неустоим аромат - още днес опитайте тези вкусни яйца Фламенко "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 073
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява 1 към 3 с вода, със сол и малко черен пипер. В тиган запържвате нарязаните на дълги ленти чушки и ги изваждате в чиния.

В същата мазнина изпържвате лука и чесъна. Добавяте чоризото, нарязано на ивици, и каймата, която раздробявате на трохи.

Запържвате до полуготовност. Добавяте доматите и 1/2 ч.ч. вода. Подправяте с подправките и изключвате котлона. В подходяща тава, намазана с масло или олио изсипвате и подравнявате ориза.

Отгоре изсипвате сместа с каймата. Върху сместа подреждате изпържените леко чушки, навсякъде. С помощта на лъжица правите гнезда и изсипвате по 1 бр. яйце в него. Така правите и с другите 4 яйца.

Поставяте тавата във фурната. Включвате я на 180 градуса и печете около 20 минути или до забулване на яйцата. Поръсвате с магданоз и поднасяте ястието топло.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар