Начин на приготвяне
Оризът се сварява 1 към 3 с вода, със сол и малко черен пипер. В тиган запържвате нарязаните на дълги ленти чушки и ги изваждате в чиния.
В същата мазнина изпържвате лука и чесъна. Добавяте чоризото, нарязано на ивици, и каймата, която раздробявате на трохи.
Запържвате до полуготовност. Добавяте доматите и 1/2 ч.ч. вода. Подправяте с подправките и изключвате котлона. В подходяща тава, намазана с масло или олио изсипвате и подравнявате ориза.
Отгоре изсипвате сместа с каймата. Върху сместа подреждате изпържените леко чушки, навсякъде. С помощта на лъжица правите гнезда и изсипвате по 1 бр. яйце в него. Така правите и с другите 4 яйца.
Поставяте тавата във фурната. Включвате я на 180 градуса и печете около 20 минути или до забулване на яйцата. Поръсвате с магданоз и поднасяте ястието топло.