Яйца Фламенко

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Яйца Фламенко
Снимка: Таня Левенова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Огнен вкус и неустоим аромат - още днес опитайте тези вкусни яйца Фламенко"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • домати - 400 г консерва
  • кайма - 300 г телешка
  • чоризо - 170 г
  • чушки - 3 бр. червени
  • ориз - 170 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява 1 към 3 с вода, със сол и малко черен пипер. В тиган запържвате нарязаните на дълги ленти чушки и ги изваждате в чиния.

В същата мазнина изпържвате лука и чесъна. Добавяте чоризото, нарязано на ивици, и каймата, която раздробявате на трохи.

Запържвате до полуготовност. Добавяте доматите и 1/2 ч.ч. вода. Подправяте с подправките и изключвате котлона. В подходяща тава, намазана с масло или олио изсипвате и подравнявате ориза.

Отгоре изсипвате сместа с каймата. Върху сместа подреждате изпържените леко чушки, навсякъде. С помощта на лъжица правите гнезда и изсипвате по 1 бр. яйце в него. Така правите и с другите 4 яйца.

Поставяте тавата във фурната. Включвате я на 180 градуса и печете около 20 минути или до забулване на яйцата. Поръсвате с магданоз и поднасяте ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: