Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Яки удон (やきうどん)

Яки удон (やきうどん)

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Яки удон (やきうどん)3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Името може и да не запомните, но вкусът няма да забравите никога"

Необходими Продукти

  • спагети - 200 г японски спагети удóн, вакуумирани
  • лук - 1 глава
  • печурки - 5 гъби
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • соев сос - 4 с.л.
  • джинджифил - на прах
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на тънки лентички, без гъбите - те се нарязват на филийки.

В зехтин се запържват около 5 минути зеленчуците, заедно с джинджифила, сол на вкус и 2 с.л. от соевия сос.

След това се добавят спагетите, захлупва се с капак и се оставя, докато омекнат достатъчно.

Когато това стане, се добавят другите 2 с.л. соев сос, разбърква се добре и е готово за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: