Начин на приготвяне
Вземете тенджера и сложете водата, маслото, захарта и солта да заврат. Дръпнете от огъня и добавете брашното наведнъж.
Бъркайте енергично, докато тестото започне да се отделя от тенджерата и стане гладко и еластично.
Върнете на котлона, докато се получи бял пласт на дъното.
Оставете да изстине и добавете яйцата едно по едно. Бъркайте с миксер, докато сместа ги усвои.
Покрийте тавата с хартия за печене. Вземете малка лъжичка и оформете еклери, които са малки по размер.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса. Напълнете пожелание с домашен яйчен крем, крем Брюле или нишесте Ванилия.
Източник: Йоли
Еклерите на Йоли са чудни!
Коментари