Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена палачинкова торта с луканка

Солена палачинкова торта с луканка

Солена палачинкова торта с луканка
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 3
25/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Обещаваме вече всеки рожден ден оттук нататък да отбелязваме не със сладка, а съ с солена палачинкова торта с луканка"

Необходими Продукти

  • палачинки - 10 бр. предварително готови
  • кашкавал - 400 г
  • сирене - 150 г
  • маслини - 150 г без костилка
  • крема сирене - 200 г
  • майонеза - 300 г
  • лютеница - 200 г
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • краставици - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • луканка - 300 г
  • шпек салам - 200 г
  • яйца - 2 бр. сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясната краставица се реже на две, едната половина се реже на още две и се реже на полумесеци. Другата половина се настъргва и се заделя за украса.

Кашкавалът и сиренето се настъргват, маслините се разполовяват на две, част от луканката се реже през средата по диагонал, така че да се получи сърце.

Взима се подходящ поднос и се слага първата палачинка. Маже се обилно с майонеза, поръсва се с кашкавал, подреждат се маслини и шпек или луканка по избор. Втората палачинка се маже с лютеница, ръси се с натрошено сирене, добавят се краставици и чушки, може и предварително настъргани яйца.

Така се процедира, докато свършат палачинките. Накрая отгоре тортата се маже със смес от крема сирене и майонеза, наръсва се обилно с кашкавал отгоре, а отстрани се полепва прясната краставица, която предварително е изцедена от водата.

Подреждат се ивици чушка, през ред се подреждат маслинки. Доматът се обелва и от кората се прави роза, в която се слага маслинка.

С помощта на обелките от краставицата се правят листа на розата. От отрязаните по диагонал парчета луканка се сглобяват няколко сърца върху тортата. Тя трябва да престои една нощ в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: