Пържен зелен боб

АнтоанетаАнтоанетаНовак148
25/02/2018
"Ако ще е боб - да е пържен, същото важи и за зеления боб "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 198
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам на ситно лука и моркова. В тиган слагам да се сгорещи олио и запържвам първо леко лука, след няколко минути и моркова.

Измивам леко замразения боб и го слагам в тигана при зеленчуците. Поръсвам със сол, пържа около 5 минути и заливам с пилешки бульон, колкото леко да покрие бобчето.

Покривам с капак и намалявам котлона. Разбъркваме периодично. Когато водата изври, махам капака усилвам котлона, л запържвам за около 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар