Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Андалуски пържоли (Cachopo Asturiano)

Андалуски пържоли (Cachopo Asturiano)

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Андалуски пържоли (Cachopo Asturiano)
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Това ли са най-сочните пържоли, които сте опитвали или да ви сипем още една порция"

Необходими Продукти

  • пържола - 1 бр. свинска, говежда или пилешка
  • бекон - 2 листа пушен
  • топено сирене - 2 листа
  • за овалване
  • яйца - 1 бр.
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете тънка пържола, измийте и подсушете и начукайте с чукче на тънко.

Върху лист бекон поставете лист топено сирене и пържолката, отново сирене и лист бекон. Завийте и закрепете добре с клечки за зъби.

Оваляйте пържолата добре - първо в брашното, после в разбитото яйце и накрая в галета.

Пържите в повечко нагрято олио и на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв загар.

Поставете пържолата върху кухненска хартия, да се отцеди от излишната мазнина.

Сервирайте шницелите с гарнитура от варени картофи, поръсени с магданоз.

За гарнитурата обелете малки картофчета и измийте добре. В тенджера налейте вода, посолете на вкус, добавете 1 брой дафинов лист и налейте малко олио.

След като заври, поставете картофчетата и варите до готовност, като внимавате да не се напукат или скашкат. При сервиране поръсете с нарязан пресен магданоз.

Това е традиционна рецепта за пържола от провинция Астурия (Качопо Астуриас).

Андалуските пържоли (Cachopo Asturiano) са много вкусни, опитайте ги!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Неможе хем да са андалуски, хем астуриански тези пържоли :) Заглавието на рецептата е грешно. Андалусия и Астуриас са две различни области- едната в единия край на Испания (на юг, средиземноморието), Астуриас е в другия края на океана, на север. Нищо общо няма между тях. Абсурдно звучи заглавието и е хубаво да бъде поправено. Също така бекон и топено сирене не се слага, а хамон и queso (от мекия испански кашкавал, но примерно може да се заместини с нашият)
27.02.2018 12:34
5