Начин на приготвяне
Изберете тънка пържола, измийте и подсушете и начукайте с чукче на тънко.
Върху лист бекон поставете лист топено сирене и пържолката, отново сирене и лист бекон. Завийте и закрепете добре с клечки за зъби.
Оваляйте пържолата добре - първо в брашното, после в разбитото яйце и накрая в галета.
Пържите в повечко нагрято олио и на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв загар.
Поставете пържолата върху кухненска хартия, да се отцеди от излишната мазнина.
Сервирайте шницелите с гарнитура от варени картофи, поръсени с магданоз.
За гарнитурата обелете малки картофчета и измийте добре. В тенджера налейте вода, посолете на вкус, добавете 1 брой дафинов лист и налейте малко олио.
След като заври, поставете картофчетата и варите до готовност, като внимавате да не се напукат или скашкат. При сервиране поръсете с нарязан пресен магданоз.
Това е традиционна рецепта за пържола от провинция Астурия (Качопо Астуриас).
Андалуските пържоли (Cachopo Asturiano) са много вкусни, опитайте ги!
Коментари