Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с пръжки по селски

Качамак с пръжки по селски

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Качамак с пръжки по селски
Снимка: Таня Левенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"От златните ръце на баба направо на трапезата"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч. фино/200 г/
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 с.л. равна
  • свинско месо - 250 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате водата и солта до кипване.

Махате от котлона и изсипвате брашното - бъркате непрекъснато, като поставяте съда с брашното на котлона.

След 2-3 минути качамакът се е събрал на топка.

Сервирате в чиния и гарнирате с предварително приготвените пръжки.

Поливате с мазнината на вкус.

Запържвате червения пипер за миг в част от мазнината и заливате навсякъде.

Качамакът с пръжки по селски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Plamen Panchev
Plamen Panchev
НА СЕЛО НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ФИННО ЦАРЕВИЧНО БРАШНО, А ГРУБО СМЛЯНО И ДОЗИТЕ СА МНОГО ПО ГОЛЯМ.
31.01.2019 16:04