Испанско варено (Puchero)

26/02/2018
"Докоснете се до магията на ежедневната испанска кухня с това ароматно испанско варено "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете месото. Сложете го в тенджера под налягане. Покрийте с вода и изчакайте да заври. С лъжица оберете пяната от месото.

Обелете, измийте и сложете зеленчуците цели. Добавете подправките и нахута, който предварително сте накиснали във вода от вечерта. Разбъркайте и изчакайте да заври. Затворете тенджерата.

Всичко трябва да ври един час. Отворете тенджерата и извадете зеленчуците в една чиния, а месото в друга.

*Испанците сервират Вареното по отделно, а бульона го хапват или с фиде, ориз или варени яйца. А ако случайно е останало по-голямо количество, на следващия ден задължително се хапва Ориз на Фурна (Arroz al Horno), който задължително трябва да се опита!

* Pelota е испанско голямо кюфте, което се прави от кайма, сол, черен пипер, кедрови ядки, канела и хляб)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар