Начин на приготвяне
Сваряваме консервата с млякото, за да се сгъсти още. За целта поставяме консервата на водна баня в тенджера с гореща вода и оставяме водата на тих огън да бълбука около два и половина часа. След това оставяме млякото да се охлади.
Приготвяме тестото. За целта нарязваме на малки парчета маслото, което преди това сме държали в камерата, за да стане много твърдо, върху него счукваме яйцата, наливаме сгъстеното мляко, сипваме брашното, смесено с бакпулвера, и добре размесваме всичко.
Събираме тестото във вид на топка и го поставяме за 1 час в хладилника. Изваждаме тестото от хладилника и го настъргваме. Разстиламе го върху тавичка, застлана с намазнена домакинска хартия. В загрята на 180 градуса фурничка изпичане парченцата тесто.
Приготвяме крема. Бием до побеляване леко размекнатото масло. Към маслото прибавяме свареното кондензирано мляко и пак бъркаме до гладка смес.
Изпечените настъргани тесто трябва да смесим с изстиналия крем.
Внимателно слагаме на чинията сместа и оформяме пирамида - мравуняк. Прибираме тортата за няколко часа в хладилника.