Торта Мравуняк

Торта Мравуняк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 200 г
  • мляко - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • За крема
  • кондензирано мляко - 1 консерва
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме консервата с млякото, за да се сгъсти още. За целта поставяме консервата на водна баня в тенджера с гореща вода и оставяме водата на тих огън да бълбука около два и половина часа. След това оставяме млякото да се охлади.

Приготвяме тестото. За целта нарязваме на малки парчета маслото, което преди това сме държали в камерата, за да стане много твърдо, върху него счукваме яйцата, наливаме сгъстеното мляко, сипваме брашното, смесено с бакпулвера, и добре размесваме всичко.

Събираме тестото във вид на топка и го поставяме за 1 час в хладилника. Изваждаме тестото от хладилника и го настъргваме. Разстиламе го върху тавичка, застлана с намазнена домакинска хартия. В загрята на 180 градуса фурничка изпичане парченцата тесто.

Приготвяме крема. Бием до побеляване леко размекнатото масло. Към маслото прибавяме свареното кондензирано мляко и пак бъркаме до гладка смес.

Изпечените настъргани тесто трябва да смесим с изстиналия крем.

Внимателно слагаме на чинията сместа и оформяме пирамида - мравуняк. Прибираме тортата за няколко часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: