Френска супа от карфиол

02/03/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 720
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Накъсайте карфиола на цветчета, поръсете го със зехтин, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте добре и сложете във фурната да се запече, докато покафенеят по краищата. Извадете и оставете да се охладят.

В тенджерка с малко зехтин сотирайте лука, добавете след 1 минута и зеленчуковия бульон с оцета.

Оставете да заври, прибавете карфиола, сол и черен пипер на вкус.

След 4 мин свалете от огъня.

Сервирайте всяка порция с по няколко крутончета, щипка свежи листенца мащерка и пармезан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар