Телешки пържоли в гювеч

ЗорицаЗорицаГуру94225328674
02/03/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене160 мин.
Общо175 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 878
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г, пържоли
  • кромид лук - 5 - 6 бр.
  • чесън - 2 глави
  • краве масло - 125 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото се измива от ципите и нарязва на едри парчета.

Прехвърля се в гювеч, поръсва се със сол, с едро счуканите зърна бахар и черен пипер и се пускат начупените листа дафинов лист.

Върху месото се нарежда кромидия лук, нарязан на дебели шайби, и обелените и леко сцепени цели скилидки чесън.

Добавя се кравето масло и се налива бялото вино и половин чаена чаша вода.

Гювечът се похлупва с капака и се пече около 40 минути на 200 градуса и след това се оставя във фурната за около 2 часа на 160 градуса.

Към края на печенето може да отхлупите гювеча и да печете около 15 - 20 минути до получаването на приятен загар.

Сервира се горещо в компанията на чаша хубаво червено вино!

Добър апетит и наздраве!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар