Телешкото варено на Звездев

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Телешкото варено на Звездев2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки гърди - 1 кг с кост
  • кромид лук - 2 големи глави
  • олио - 1 к.ч.
  • морков - 2 бр.
  • целина - 1 бр. глава
  • картофи - 300 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 1/4 връзка за поръсване
  • целина - няколко свежи клонки листа за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва и се поставя в тенджера под налягане. Залива с 2 литра вода.

Слага се една глава едро нарязан кромид лук, нарязаните моркови на колелца и нарязаната на дребно глава целина.

Посолява се, слага се черният пипер на зърна и дафиновите листа, както и едро нарязаните листа целина.

Втората глава лук се нарязва на дебели шайби и се запържва в тиган с олиото, докато придобие златисто-кафяв цвят, след което се прехвърля в тенджерата при останалите продукти.

Тенджерата под налягане се затваря с капака и след повишаване на налягането се вари около 30 минути.

Изчаква се да падне налягането, отваря се капака и се слагат едро нарязаните картофи и накълцаните на ситно обелени домати.

Затваря се отново с капака и се вари още 10 минути след вдигането на налягането.

Свареното месо се обезкостява и реже на едри порционни парчета.

Във всяка порция супа се слагат няколко парчета месо, добавят се сварените зеленчуци и се залива с ароматния телешки бульон.

Накрая се поръсва със ситно нарязани листа целина и магданоз.

По желание в купичка се смесват една кафена чашка оцет със ситно настърган хрян, подправя се с малко сол и ястието се сервира с тази смес за подправяне.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: